La province de Namur, au coeur de votre quotidien
         FR I NL
News
10/03/2017 Deze tweede editie van de Trail du Saint-Jacques belooft je veel nieuwigheden, onder meer een Ultra Trail en een tweedaagse wandeltocht!

Voor de tweede editie vernieuwt de Trail du Saint-Jacques van de ene citadel naar de andere maar behoudt dezelfde geest! Pin de volgende data al in je agenda: 23 en 24 september 2017!

In verband met de 3 trajecten van 45 km, 25 km en 13 km hebben we met jullie opmerkingen rekening gehouden. Ze worden helemaal opnieuw bekeken om de delen op de weg zoveel mogelijk te beperken.
De richting wordt omgekeerd om het transport te vergemakkelijken. Het zenuwcentrum van de Trail zal zich op de Citadel van Namen bevinden. Vandaar zullen de bussen naar de drie startplaatsen vertrekken: Dinant voor de 45km, Godinne voor de 25km en Floreffe voor de 13km.
Zoals je merkt, hebben we beslist om een beetje van de Sint Jacobsroute af te wijken om je een parel van de Samber te laten ontdekken: de Abdij van Floreffe. De deelnemers van de 13 km zullen kunnen proeven van een onuitgegeven parcours via de andere helling van de Citadel.
Maar de twee grote veranderingen van deze editie van 2017 zijn de Ultra Trail van 150 km en een wandeltocht verspreid over twee dagen. De Ultra Trail zal je laten kennismaken met een variant van de Sint Jacobsroute door de Naamse Ardennen naar Dinant en Namen via de Maasvallei.
De tweedaagse wandeltocht zal de grote lijnen van het parcours van 45km volgen, met een halte in Godinne om te genieten van een mooie avond en de volgende dag Namen te bereiken.
Om de start van de inschrijvingen niet te missen, vergeet je niet in te schrijven op onze mailing-list!

10/03/2017 Ver-bon-den! Of je Trailer, Ultra Trailer of Wandelaar bent, mis niets van informatie dankzij onze nieuwe Facebook pagina!

Blijf volledig op de hoogte in verband met de Trail du Saint Jacques, van de ene Citadel naar de andere.

Ga naar onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/TrailSaintJacques/

Ons team zal op al je nuttige vragen antwoorden.
Op de huidige website vind je alle details over de inschrijvingen, de trajecten en praktische inlichtingen.

Nog een vraag? Stuur ons gerust een e-mail: info@trailsaintjacquesnamur.com
03/10/2016 Iedereen was het eens over de sterke eerste editie van de Trail du Saint-Jacques: terugblik op een succes!

Op 2 oktober 2016 vond de eerste trailrun via de Weg naar Santiago de Compostella tussen de Citadellen van Namen en Dinant plaats. Iedereen is akkoord: dat succes moeten we in 2017 voortzetten!

De Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen bedankt haar hele team, maar ook de Naamse vereniging Entreparenthèses, die alle technische aspecten van de organisatie in goede banen leidde, en de talrijke vrijwilligers die hebben bijgedragen tot het geslaagde sportevenement.

De deelnemers hebben het parcours bijzonder gewaardeerd en de organisatie is bestempeld als "feilloos van begin tot einde" door de blogger  Running Geek.

Verbeteringen op basis van jullie opmerkingen
We hebben niettemin de opmerkingen over het te grote aantal wegen in acht genomen, in het bijzonder voor de 45 km. Dat lag aan de beslissing om de Jacobsroute strikt te volgen. We zullen dus een nieuw parcours voorstellen in 2017. Ook met de opmerkingen van de wandelaars houden we rekening: een onafhankelijk, beter toegankelijk parcours wordt voor hen uitgestippeld.

De winnaars van elk traject hebben een mand met streekproducten ontvangen. Laat ons vermelden dat de winnaar van de 45 km voor mannen uit Parijs gekomen is en dat het succes van het evenement niet tot Wallonië beperkt is. Franse en Nederlandse lopers zijn per touringcar tot Namen gereisd om het mythische parcours af te leggen!

Bekijk de resultaten op  Chronorace.be

De foto's van het evenement:

22/09/2016 Trailrun "Trail du Saint-Jacques"

Beste trailers,

Binnen iets meer dan een week lopen jullie een koers van 45, 20 of 13 km via de weg naar Santiago.

Het team van de Trail du Saint-Jacques wenst jullie alvast veel plezier bij het verkennen van de Via Monastica.

Laat ons nu de praktische kant bespreken…
Veel lopers vragen ons om te bevestigen dat er douches voorzien zijn aan de aankomst. Het antwoord is uiteraard "ja".
Er is ook de mogelijkheid om een "droping bag" aan de start te laten: deze zal naar de aankomst gevoerd worden.
Aan de aankomst krijgen jullie een pastamaaltijd aangeboden (niet voor de wandelaars), een warme douche en… een adembenemend zicht op Dinant.
Er zal ook een bar aanwezig zijn om deze raid op de Sint-Jacobsroute feestelijk af te sluiten.

Om te eindigen, als je de terugreis per bus vergeten reserveren bent, we hebben een speciale pagina om te reserveren toegevoegd op dit adres: http://www.trailsaintjacquesnamur.com/inscription_nl.html

We kijken er naar uit om je te verwelkomen op de prachtige wegen en paden van de Maasvallei!

Sportieve groeten,

Het team van de Trail du Saint-Jacques

06/09/2016 Trailrun "Trail du Saint-Jacques": Parcours

De zon gaat op boven de Citadel van Namen. Onder de opslagplaats van de kanonnen staan er honderden trailers klaar om de strijd aan te gaan op een parcours van 45km en 1300D+.

Langs het water en door de bossen zullen ze op de Via Monastica lopen zoals duizenden pelgrims voor hen. De Trail du Saint-Jacques is meer dan een trailrun: het is een uitnodiging om de geschiedenis en de schoonheid van de Maasvallei te ontdekken.

De paden onthullen de panorama's van het Maasgebied in de herfst. Je rent door de uitzonderlijk opengestelde Tuinen van Annevoie. In Godinne kom je op het parcours van 20km om dan de vallei van de Bocq te verkennen. In Evrehailles bereik je het kortste parcours en storm je naar de middeleeuwse Maas. Bewonder de indrukwekkende ruïnes van Montaigle en zet koers door de bossen naar Dinant en zijn Citadel.

Wil je je aansluiten bij die lopende troepen?
Schrijf je snel in via http://www.trailsaintjacquesnamur.com/inscription_nl.html

Pas op ! Geen inschrijvingen de dag van de trailrun. Inschrijvingen tot 26/09

24/05/2016 Welkom iedereen!

Op deze website vind je alle inlichtingen in verband met de "Trail du Saint-Jacques de Compostelle", van de ene citadel naar de andere, georganiseerd door de Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen op zondag 2 oktober 2016.

De trailrun bestaat uit drie afstanden op één lijn die dus elk op een verschillende plaats starten: de Citadel van Namen voor de 45km, het college van Godinne voor de 20km en de Ferme du Buc (boerderij) in Evrehailles voor de 13km en de wandeltocht.

Het parcours volgt de mythische pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tussen de steden Namen en Dinant heeft die route alle elementen van een trailrun: bossen, landschappen, erfgoed en hellingen!
Alle lopers zullen samenkomen op de Citadel van Dinant om daar een gezellige en feestelijke after-run te beleven!
Loop je mee op de Sint-Jacobsroute? Schrijf je snel in!

29 & 30 september 2018

Buitengewone tweedaagse wandeltocht van Godinne naar Houyet. Fantastische landschappen, plezier en ontspanning met wellness en een originele nacht in een tipi.

Meer info

Van 08 juli tot 09 september 2018

5 routes verspreid over de provincie Namen om de dorpen, velden en bossen te verkennen en bovendien te smullen van heerlijke, op de barbecue bereide streekproducten!

Meer info

Van 15 juli tot 30 september 2018

Deze 6 wandelroutes voeren je naar prachtige plaatsen die je niet elke dag ziet. Geniet van een verrukkelijke picknick op een verrassende plaats!

Meer info