La province de Namur, au coeur de votre quotidien
         FR I NL

29 & 30 september / 52KM (2 dagen) / 2e editie

 

Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute

Voor het tweede opeenvolgende jaar nodigt de Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen je uit om deel te nemen aan haar tweedaagse wandeltocht op de Sint-Jacobsroute, met overnachting in een indianentent, via een uitzonderlijk mooie route.

Opgepast, verandering van de start:
Collège Saint-Paul van Godinne in plaats van "La Vieille Ferme".WE NEMEN JE MEE OP EEN BUITENGEWOON PAD

 

De eerste dag

Start in Collège Saint-Paul de Godinne (3, Carrefour de l'Europe), richting de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van Poilvache, de indrukwekkendste van de Maasvallei, met muren die dateren uit de 13e en 15e eeuwen. Tijd voor een pauze. De Maasvallei strekt zich voor je uit zover het oog reikt!
Volgende richting: de Abdij van Leffe tot de Citadel van Dinant. Op het programma: allerlei amusement en afdaling via een 16e-euwse trap van 408 treden naar de oever van de Maas en de gloednieuwe promenade. Volgende stop : Institut Notre-Dame waar een lekker glas bier geeft je kracht voor de volgende etappe. Een dik uur zal volstaan om Anseremme en Camping Villatoile te bereiken. Daar geniet je van een ontspannende avond en een weldadige nacht.

 

La soirée

Je wordt ontvangen in vakantiepark Villatoile op 2 km van Anseremme. Dit 30 hectare grote kampeergebied op de oever van de Lesse houdt enkele verrassingen voor je in petto. Natuurliefhebbers zullen overgelukkig zijn in dit aantrekkelijke natuurgebied (Natura 2000). Voor de overnachting zijn er twee mogelijkheden: met je eigen materiaal of in een tipi. Voor de ontspanning: een barbecuemaaltijd op de oever van de Lesse en wellness (als optie): hot tub, sauna, Finse douche, enz. Na een heilzame nacht ga je weer op pad!

 

De tweede dag

Na een flink ontbijt, vertrek naar Houyet via de GR 126. De eerste halte: Falmignoul, een mooi dorp op 8,5 km van Dinant. Het traject gaat door naar Furfooz en het natuurreservaat dat enkele fantastische uitzichten op de Lesse en een perfecte plaats voor een picknick biedt. Misschien kun je de zeldzame slechtvalken die er nestelen waarnemen. De vallei van de Lesse is bijzonder mooi en wild. Op naar Houyet voor een laatste hap en de afsluiting van een onvergetelijk weekend in het Office de Tourisme (in het station van Houyet). Terugkeer naar Godinne per trein of met je eigen vervoermiddel.

 

In het kort: de 2 dagen

 


Dag 1 Avond/nacht Dag 2
Start Van 08:30 tot 10:30 in Godinne (Collège Saint-Paul de Godinne)   Plaats: Vakantieparl Villatoile Van 09:00 tot 10:00 in Anseremme (GR126)
Plaatsen op de route Poilvache, Dinant en de Citadel, Anseremme Vakantiepark Villatoile. Overnachting: eigen materiaal of in een en tipi Anseremme, Falmignoul, Furfooz , Houyet (aankomst)
Afstand 26,8 kilometer
25,4 kilometer
Eten/drank Koffie/croissant, lekkere verrassingen, bevoorrading Barbecue, dessert Ontbijt, lunchpakket, lekkere verrassingen, bevoorrading
Aactiviteiten/amusement Muziek bij Institut Notre-Dame niet ver van de nieuwe promenade langs de Maas in Dinant (Croisette) Wellness van 16:00 tot 23:00 (optie) en ontspannende sfeer Natuurreservaat van Furfooz
Overnachting

Hangt af van de gekozen formule:

  • in een tipi (te huur, opgezet door de organisator)
  • in je eigen tent

Aankomst van 15:00 tot 19:00 (afhankelijk van je tempo)
in Houyet van 13:00 tot 16:00 (afhankelijk van je tempo) + terugkeer per trein (optie) naar Godinne of met je eigen vervoer

 


Pleziertjes onderweg

 

Wandelen op de Sint-Jacobsroute betekent in de eerste plaats jezelf de tijd gunnen voor ontspanning en introspectie. Om je een onvergetelijke ervaring te geven, voorzien we bovendien activiteiten en amusement:

  • regionale producten proeven
  • muziek
  • wandelen via ongewone plaatsen
  • barbecue op de oever van de Lesse
  • wellness (optie)
  • bezoek aan toeristische attracties: Ruïnes van Poilvache, Citadel van Dinant, promenade langs de Maas

 

 

Toeristische info


Ruines médiévales de Poilvache

Situé à moins de 5 kilomètres de Dinant, Poilvache est le plus vaste ensemble fortifié du Moyen-Âge conservé de la vallée de la Meuse. Les murailles, flanquées de tours, protégeaient la «ville» et le «château» du 13ème au 15ème siècle. L'un et l'autre s'étendaient sur 2,5 hectares. Le visiteur peut y admirer notamment un impressionnant panorama de la Meuse.

Infos : www.poilvache.be


Maison Leffe

Après avoir fait passer son savoir-faire de génération en génération durant près de 8 siècles, la Maison Leffe a voulu partager son histoire avec vous. Une histoire qui se découvre dans les couloirs de la chapelle d'un ancien couvent, aujourd'hui converti en hôtel “La Merveilleuse”, qui se goûte à travers les 9 variétés de Leffe, qui réveillera tous vos sens à travers des expériences interactives, des écrans tactiles et bien sûr des dégustations. Venez pénétrer les racines profondes de cette bière d'abbaye exceptionnelle.

Infos : www.leffe.be


Maison du Patrimoine médiéval mosan

Abritée dans la prestigieuse Maison espagnole de Bouvignes (Dinant), la Maison du patrimoine médiéval mosan a pour vocation de mettre en valeur le cadre naturel, historique et patrimonial de la vallée de la Meuse et de remonter le cours de son fabuleux passé.
La Maison du patrimoine médiéval mosan vous invite à visiter ses expositions permanentes et temporaires et à participer aux diverses animations qu'elle organise.

Infos : www.mpmm.be


Citadelle de Dinant

Surplombant la vallée mosane, la citadelle vous plonge au cœur de l'Histoire. De la forteresse perchée à 100m au-dessus de la ville, le point de vue sur la Meuse est vertigineux. Au cœur des murailles, vous découvrirez des objets et des panneaux didactiques retraçant le passé glorieux de Dinant, des cachots, cuisines, carrosses animés, un musée d’armes, « l’abri effondré », le nouvel espace 14-18 ainsi que son téléphérique, ses restaurants/cafétéria et sa plaine de jeux. Vous vivrez un moment saisissant !

Infos : www.citadellededinant.be

Et bien plus encore sur www.paysdesvallees.be

29 & 30 september 2018

Buitengewone tweedaagse wandeltocht van Godinne naar Houyet. Fantastische landschappen, plezier en ontspanning met wellness en een originele nacht in een tipi.

Meer info

Van 08 juli tot 09 september 2018

5 routes verspreid over de provincie Namen om de dorpen, velden en bossen te verkennen en bovendien te smullen van heerlijke, op de barbecue bereide streekproducten!

Meer info

Van 15 juli tot 30 september 2018

Deze 6 wandelroutes voeren je naar prachtige plaatsen die je niet elke dag ziet. Geniet van een verrukkelijke picknick op een verrassende plaats!

Meer info